Deelnemende koren 2021

Deze koren staan in de line-up van het KORENFESTIVALDENHAAG 2021!
Dit belooft een feestje te worden en het Zuiderparktheater zal sinds lange tijd weer in het teken staan van koren en koormuziek.

Popkoor Just for Fun

Genre:  jaren '60 tot de hits van nu

Omschrijving:

Just For Fun!! is een popkoor uit Zoetermeer. Ons Popkoor zingt popmuziek, die op spectaculaire wijze is gearrangeerd. De zang van ons Popkoor vormt in combinatie met de orkestbanden een verrassend geheel.

We hebben er heel veel zin in om weer live te zingen en een mooi optreden neer te zetten.

Onder leiding van:  Dorine Maalcke en Arjan van Antwerpen
Website: Just for Fun

Zangkoor Canzone

Genre:  Van alles wat

Omschrijving:

September 2017 zijn we begonnen met dit Popkoor voor de oudere jongere. Het repertoire bestaat uit pop, gospel en jazz nummers. Nummers uit de hitlijsten van nu, gouwe ouwe-klassiekers, muziek uit de jaren zeventig tot negentig, het kan allemaal. Enthousiasme en kwaliteit staan bij ons centraal. De muzikale leiding is in handen van Wendy Vos, een zeer ervaren en energieke dirigent. Wij kunnen niet wachten met weer samen zingen, na de lange coronaperiode!

Onder leiding van:  Wendy Vos
Website: Canzone

Popkoor 4 You

Genre: Een repertoire dat begint bij de jaren 60 tot songs uit de hedendaagse popmuziek

Omschrijving:
Popkoor 4-YOU is een vijfstemmig gemengd koor, met een repertoire dat begint bij de jaren 60 tot songs uit de hedendaagse popmuziek. Bij een optrede gaat het niet alleen om zingen, wij willen het publiek bereiken, enthousiasmeren, mee laten zingen en dansen en vooral raken. De kleding van de koorleden vormt een samenhangend geheel, terwijl toch iedereen iets anders aan heeft. Ook de bewegingen komen natuurlijk over en de afwisseling in het programma maken het leuk om naar dit koor te kijken. De uitspraak is misschien net te Rotterdams, maar heeft ook z'n charme. Popkoor 4-YOU is een echte sfeermaker en daarmee het ideale koor voor een festival. 

Dirigent
Evi Bosman is een singer-songwriter en zangdocent uit Rotterdam. Zowel gedurende als na haar bacheloropleiding Zang Jazz & Pop aan het ArtEZ Conservatorium in Arnhem heeft Evi veel ervaring opgedaan in het begeleiden van zanggroepen en koren. In 2020 heeft zij haar MA in Songwriting aan The Institute of Contemporary Music Performance in Londen afgerond met het hoogst mogelijke resultaat, en werkt ze nu toe naar het uitbrengen van haar eigen songs. Plezier in het samen zingen, een overtuigende interpretatie en juist gebruik van zangtechniek zijn voor Evi erg belangrijk. Met een onvermoeibaar enthousiasme staat zij nu voor Popkoor 4-You.

Onder leiding van: Evi Bosman

Website: Popkoor 4-YOU

Meezingkoor "Maassluis"

Genre:  Nederlandstalig

Omschrijving:
Het Meezingkoor is opgericht in september 2005.En bestaat momenteel uit 55 leden.De begeleiding van ons koor bestaat uit 2 accordeonisten en een piano plus drum.Ons repertoire bestaat uit Nederlands talige liedjes.Die in een ontspannen sfeer worden vertolkt.Liedjes met een lach en een traan.

Onder leiding van: Rik Vrolijk
Website: Meezingkoor "Maassluis"

Grijze Koppen Orkest Moerwijk

Genre:  Nederlandstalig

Omschrijving:

Grijze Koppen Orkest Moerwijk is een activerend, vrolijk
makend, ontroerend, zelfvertrouwen-gevend en verbindend muziekproject
voor ouderen uit de wijken Moerwijk/Morgenstond. Met veel plezier wordt er  elke donderdag ochtend gerepeteerd in Wijkcentrum Moerwijk. Daar zingt het orkest opgepimpte liedjes van vroeger in een hedendaags jasje, waarbij de orkestleden zichzelf begeleiden op speciaal ontwikkelde muziekinstrumenten. Het orkest is laagdrempelig met een verrassend leuke muzikale uitkomst. Grijze Koppen Orkest Moerwijk zingt en speelt inmiddels al 5 jaar. Hoogtepunten in die 5 jaar waren optredens op de Pier van Scheveningen, bij een wijkfeest, bij de AH tijdens de week van de eenzaamheid, in het Dakota Theater, bij Swaenenhove, en bij de opening van "De Toevlucht", een locatie van Haags Ontmoeten. En we verheugen ons natuurlijk enorm op de deelname aan editie 2021 van het Korenfestival Den Haag!! 

Onder leiding van:  Fredrike de Winter

Oude Hollandse Nieuwe

Genre: Nederlandse Meezingers

Omschrijving:

Wij zijn een enthousiast koor uit Den Haag.

Ons repertoire bestaat uit Nederlandse  meezingers. De liefde voor het zingen is voor ons nummer een en een beetje gek doen met leuke acts  erbij ,maakt ons optreden compleet. Wij bestaan inmiddels 10 jaar. Veel trouwe leden en wij gaan zeker door.  In deze corona tijd brengt ook  zingen met mensen  verbinding met elkaar.

Wij treden op  met een muziekband en twee accordeonisten. Alles staat onder leiding van onze dirigent Loes Hartman.

Wij maken er een feestje van.

Onder leiding van: Loes Hartman

Website: Oude Hollandse Nieuwe

Mijn Koren

Genre: Divers

Omschrijving:

Mijn Koren
Meer dan alleen zingen.

Mijn Koren bestaat uit meerdere koren te weten:

Het Pluk!Koor
Dit is wel de meest bijzondere locatie om te repeteren. Op een heuse (kinder)boerderij bij Pluk! Op woensdagmiddag werken aan leuke liederen. Pluk! is een veilige omgeving voor iedereen.

Mijn Koor
Leuke optredens, uitdagende muziek, hard werken tijdens de repetities. Dat is Mijn Koor. We kiezen elk jaar een nieuw thema en maken daarmee een optreden. Naast zingen doen we een klein beetje muziektheater erbij.

Het Loosduinse Popkoor
Het Loosduinse Popkoor is een gezellig dameskoor dat overdag repeteert.

Motown & Classic Soul koor
Wij zingen Motown, Classic Soul en natuurlijk ook Gospels. repetities in de binnenstad.

Onder leiding van: Albert-Jan van der Neut

Website: Mijn Koren

Popkoor Alive

Genre: Popmuziek

Omschrijving:

Popkoor Alive, een enthousiast, gemengd koor voor iedereen die van popmuziek houdt, bestaat sinds het voorjaar van 2019 met als belangrijkste doel, lekker samen zingen! We repeteren iedere dinsdagavond onder leiding van dirigent Bart de Jong in het cultuurcentrum van Zoetermeer (CKC). Ons repertoire bestaat uit popnummers in meestal vierstemmige zetting. We worden hierbij ondersteund door begeleidingsbanden. 

Popkoor Alive is niet zomaar een koor. Het voelt als een grote familie waarin overigens ook regelmatig nieuwe leden worden verwelkomd. Geen leeftijd of andere beperkingen. Maar hier is een waarschuwing wel op z'n plaats !!!!!!  "Als je eenmaal binnen bent wil je niet meer weg."  We zijn er voor elkaar, in goede en slechte tijden.

En we hebben dus ook niet stil gezeten tijdens Corona. Sowieso zijn we vanaf 1 juni alweer druk aan het zingen geweest op onze unieke buitenlocatie. Ons koor bestaat momenteel uit 37 zangers die verdeeld zijn over vier stemgroepen. Uiteraard proberen we weer deel te nemen aan de diverse festivals en andere muzikale evenementen. Dat zijn altijd reuze gezellige en leerzame uitstapjes.  

Onder leiding van: Bart de Jong

Website: Onze website www.popkooralive.nl is nog onder constructie maar er staat al wel info op, als je geïnteresseerd bent.  Of stuur een mailtje naar popkooralive@gmail.com.