Deelnemende koren 2018

Tanti Canti

 

Genre: Popmuziek

Omschrijving:
"Tanti canti" betekend veel liedjes in het Italiaans. Wij zijn een klein koor wat twee of drie stemmig zingt. Ons repertoire bestaat uit POP muziek. Van de Rolling Stones tot Coldplay en nog veel meer. Tanti Canti bestaat ruim 6 jaar.

Zanggroep Together Again

 

Genre: Country-Jaren 60-Modern

Omschrijving:
Op 21 september 2010 is ons koor "Zanggroep Together Again" officieel opgericht door negen enthousiaste personen.
Het zingen is een feest geworden o.l.v. dirigent Piet Haasnoot en/of 2e dirigent Marja Zuyderveldt.

Nieuwe zangnummers worden ingebracht via de koorleden naar de muziekcommissie, die ze beoordeeld o.a. op haalbaarheid voor de zang-partijen. Inmiddels hebben we 27 vrolijke zang-fanaten.
Country-Jaren 60-Modern is een herkenbaar repertoire en dat merken we zeker bij onze optredens. Met elkaar plezier maken, maar ook serieus op de kwaliteit letten, daar zetten wij op in.
Over twee maanden bestaan we al weer acht jaar.

Onder leiding van:Marja Zuyderveldt

Website: Zanggroep Together again

Meezingkoor Maassluis

 

Genre: Nederlands- en Engelstalige liedjes

Omschrijving:
Het Meezingkoor Maassluis is in 2005 opgericht.Telt momenteel 63 leden. Het repertoire bestaat uit Nederlands- en Engelstalige liedjes.Zing,lach,en geniet is onze motto.
Bij een optreden proberen wij om de mensen mee te laten zingen,dansen en klappen,zodat iedereen schor,moe en voldaan de zaal zal verlaten.
Naast onze passie voor het zingen delen wij ook vriendschap met elkaar.

Onder leiding van: Rik Vrolijk

Website:  meezingkoor-maassluis.nl

 

Popkoor 4-YOU

 

Genre: Een repertoire dat begint bij de jaren 60 tot songs uit de hedendaagse popmuziek

Omschrijving:
Rotterdams Popkoor 4-YOU is een vijfstemmig gemengd koor, met een repertoire dat begint bij de jaren 60 tot songs uit de hedendaagse popmuziek. Bij een optreden gaat het niet alleen om zingen, wij willen het publiek bereiken, enthousiasmeren, mee laten zingen en dansen en vooral ‘raken’. Een verhaal vertellen dat soms vrolijk en vertederend is, maar ook verdrietig en emotioneel. Kortom, wat we allen meemaken in het dagelijks leven.

De kleding van de koorleden vormt een samenhangend en smaakvol geheel, terwijl toch iedereen iets anders aan heeft. Ook de bewegingen komen natuurlijk over en de afwisseling in het programma maken het leuk om naar dit koor te kijken. Het belangrijkste is echter de Rotterdamse trots en zelfverzekerdheid die het koor uitstraalt. De uitspraak is misschien soms net te Rotterdams, maar heeft ook z’n charme. Rotterdams Popkoor 4-YOU is een echte sfeermaker op ieder festival.

Popkoor 4-YOU wordt gedirigeerd door Fred de Vries. Fred is afgestudeerd aan het Hilversums Conservatorium op Schoolmuziek en Koordirectie. De huidige arrangementen en orkestbanden worden geheel door Fred verzorgd.

Rotterdams Popkoor 4-YOU repeteert iedere woensdagavond van 20:00 tot 22:30 uur in Wijkcentrum ''De Romeynshof'' Stresemannplaats 8 te Rotterdam (Ommoord).

Onder leiding van: Fred de Vries

Website: Popkoor 4-YOU

PURE on the ROCKS

 

Genre: hedendaagse hits, soul- & rockmusic.

Omschrijving:
PURE on the ROCKS bestaat uit een groep dames en heren.
De leden van PURE on the ROCKS zingen hedendaagse hits, soul- & rockmusic. Dit repertoire is geschikt voor vele gelegenheden.
Een optreden van PURE on the ROCKS is altijd een vrolijke muzikale aangelegenheid die men niet snel vergeet.

Onder leiding van: Rian van Randwijk

Website: PURE on the ROCKS

 

 

 

Vrouwenkoor de Heksenketel

 

Genre: Popmuziek vanaf de jaren zeventig tot nu

Omschrijving:
Wij zijn een bijzonder koor. Het koor is in 2000 opgericht door een groep lesbische vrouwen bij het COC in Den Haag. Inmiddels zijn er ook verschillende hetero vrouwen lid van ons koor - wat we heel leuk vinden - en noemen we ons een gemengd dameskoor. De Heksenketel is een gezellige groep vrouwen die naast een passie voor zingen ook vriendschap met elkaar delen. We treden geregeld op in verzorgingshuizen in Den Haag maar ook op korenfestivals, zoals Het Haags Korenfestijn in het Paard in Den Haag en het Balk festival in Noordwijk. In 2016 traden we op bij Tutti in Utrecht, het eerste roze korenfestival in Nederland, waarvan de tweede editie in 2020 plaatsvindt in Den Haag! We worden begeleid door enthousiaste en professionele musici, dirigent Rob Manthey en Alessandra di Gennaro. Op ons repertoire staan popsongs in meerdere talen maar ook verschillende Nederlandstalige nummers.

Wil je meer over ons weten, data van andere optredens of hoe je lid kunt worden, kijk dan op onze website.

Onder leiding van: Rob Manthey

Website: vrouwenkoordeheksenketel

De Sanseveria's

 

Genre:  Nederlandse levenslied en smartlappen

Omschrijving:
Het koor De Sanseveria's is een dameskoor uit Zoetermeer. Vorig jaar waren ze er ook en hadden toen groot succes . Ze zijn blij dat ze ook vandaag hier weer kunnen optreden. Een vrolijk koor met goede stemmen en gezelligheid.

Onder leiding van:  Rian van Randwijk
Website: De Sanseverias

Haverstro

 

Genre: Close harmony- en swing

Omschrijving:
Haverstro is een vocal groep uit Uden dat zich vooral toelegt op het close harmony- en swing repertoire. Het koor, bestaande uit 9 gepassioneerde zangers en zangeressen, is opgericht door en staat onder leiding van Ad de Vries.

Onder leiding van:  Ad de Vries.

Popkoor Am@zing

 

Genre:  Popmuziek

Omschrijving:
Popkoor Am@zing! maakt deel uit van het Charles Vermeer ZangInstituut uit Capelle aan de IJssel..Het koor maakt gebruik van het zogeheten VocalVizi-systeem, waarbij de zangers geen noten hoeven te kunnen lezen. De koorleden downloaden hun ingezongen stempartij op een mp3-bestand, van de site en studeren thuis hun partij in. Op de repetitie worden de stempartijen onder leiding van de dirigente samengevoegd tot een swingend vier- of vijfstemmig geheel, ondersteund door een geluidsband.

Onder leiding van:  Anjo van Hemert
Website: Popkoor Am@zing

de Jeugd van Toen

 

Genre:  Engels- en Nederlandstalige Pop-, Musical- en Songfestival liedjes

Omschrijving:
Een KOOR voor jeugdige dames boven de 60 jaar met een swingend repertoire!

De Jeugd van Toen zingt Engels- en Nederlandstalige Pop-, Musical- en Songfestival liedjes. Het idee om het Golden Oldie Koor de Jeugd van Toen van toen op te starten, kwam op een moment dat wij in een van onze andere koren twee wat oudere dames aannamen en versteld stonden van hun stem, enthousiasme en inzet. Wij vonden hen een echte aanwinst voor ons koor dat uit dames van verschillende leeftijden bestaat, tussen de 30 en de 60 jaar.

Ook de desbetreffende dames waren erg blij nog toegelaten te worden in een popkoor, terwijl andere koren hen vaak al veel te oud vinden.
Bijna gedoemd zijn de 60 plussers om te gaan zingen in een bejaardenkoor met een repertoire dat niet hun keuze is.
Maar ……. de ouderen van nu zijn nog enthousiast en vitaal genoeg om moderne en swingende nummers te zingen. Nummers waar je vrolijk van wordt en waar je mensen blij mee maakt.

Het repertoire nodigt dan ook uit tot zingen, want de herkenning is groot.
Heerlijke swingende en vrolijke nummers van toen en nu.

Onder leiding van:  Karin Goed
Website: de Jeugd van Toen

 

 

 

Popkoor Bes'tof

 

Genre: Divers pop

Omschrijving:

Popkoor Bes’tof  bestaat uit zo’n 30 zangers en zangeressen, die begeleid worden door een 4 koppige live band.
Onder de enthousiaste en creatieve leiding van  dirigent Ton Willemsen laten wij sinds 2004 onze muzikale sporen  achter.

Bes’tof is een begrip in de regio Westland, maar eenmaal gezien en gehoord blijkt dat wij ook een meer dan welkome gast zijn op menig festival in het land.
Maar ook in het  theater  voelen wij ons thuis en treden op met  avondvullende shows!!!

Onder leiding van:  Ton Willemsen
Website: Bes'tof

 

 

 

Language of the Heart

 

Genre: Country

Omschrijving:
Waarom de naam Language of the Heart?
Zingen doe je met HART en ziel. Een lied wordt niet alleen vertolkt met je stem, maar zeker ook vanuit je HART. In de muziek spreken we allemaal dezelfde TAAL. Voor sommige mensen gaat “country” verder dan het luisteren naar of het zingen van countrymuziek. Het is een “way of living” en het leeft in hun HART.

Onder leiding van:  Rian van Randwijk
Website: Language of the Heart