Deelnemende Koren 2019

Koor Stand Together

Genre:  Popsongs, film- en musicalnummers en evergreens

Omschrijving:

Stand Together is een Schiedams koor dat onder leiding van Rob Poels staat en op de piano begeleid wordt door de Braziliaanse Elizabeth Fadel.

Het repertoire bestaat uit popsongs, film- en musicalnummers en evergreens. Alle nummers worden op enthousiaste wijze vierstemmig uitgevoerd.

Binnenkort bestaan we 5 jaar en dit wordt gevierd met een geweldig jubileumconcert.

Reeds meerdere keren hebben we meegedaan aan een korenfestival. Immers, hoe leuk is het om deel uit maken van een grote groep koren, die op 1 dag optredens verzorgen op meerdere locaties.

We hebben er zin in!

Onder leiding van: Rob Poels
Website: Stand Together

Zangkoor Canzone

Genre:  Van alles wat

Omschrijving:

In september 2017 zijn wij gestart met dit popkoor voor de oudere jongeren. 

Na 1.5 jaar hebben we 23 trouwe leden tussen de 48-75 jaar. Daar waar andere popkoren een leeftijdsgrens van 50 stellen verwelkomen wij juist deze doelgroep.  

Bij ons staan enthousiasme en kwaliteit centraal. Het is een leuke club mensen, gezelligheid is belangrijk, het tempo ligt hoog en er wordt hard gewerkt! 

Het repertoire bestaat uit 3-5 stemmige pop, gospel en jazz nummers. Nummers uit de hitlijsten van nu, gouwe ouwe-klassiekers of levendige jazz het kan allemaal.  

De muzikale leiding is in handen van Wendy Vos, een zeer ervaren en energieke dirigent. Ze zit al meer dan 30 jaar in het vak en leidt diverse koren. Daarnaast geeft ze diverse koorworkshops. Tevens worden we begeleid door Danny onze pianist. Hij repeteert met ons één keer in de 3 weken.  

We zijn een onderdeel van “Florence actief” waar actief ouder worden centraal staat.  

We komen uit Den Haag en repeteren op de maandag van 19.30 – 21.30 uur.  

Onder leiding van:  Wendy Vos
Website: Canzone

Popkoor Alive

Genre: Hedendaagse Engelstalige muziek 

Omschrijving:

Popkoor Alive is een enthousiast, gemengd koor voor iedereen die van hedendaagse Engelstalige muziek houdt. We zingen voornamelijk popmuziek met uitstapjes naar Rock en Soul. De nummers die wij uitvoeren zijn meerstemmig en worden ondersteund door begeleidingsbanden.

Op de dinsdagavonden kun je ons vinden  in het CKC  in Zoetermeer. Daar repeteren we vanaf 20.00 uur onder leiding van onze dirigent Bart de Jong

Naast de repetities brengen we het geleerde in praktijk door jaarlijks deel te nemen aan festivals en andere muzikale evenementen. Dat zijn altijd reuze gezellige en leerzame uitstapjes!

Popkoor Alive bestaat momenteel uit ruim 30 zangers die verdeeld zijn over vier zanggroepen. Vooral bij de mannen, alten en sopranen is er nog ruimte voor nieuwe leden. Heb je interesse? Kom dan eens op een dinsdagavond gratis meedoen.

Onder leiding van: Bart de Jong

Website:  Popkoor Alive

Popkoor Just for Fun

Genre:  jaren '60 tot de hits van nu

Omschrijving:

Popkoor Just for Fun is een bijna tachtig leden tellend popkoor uit Zoetermeer. We zingen nummers van de jaren '60 tot de hits van nu... allemaal met groot enthousiasme.

Ongeveer de helft van het koor bestaat uit vrijwilligers die op hun eigen manier een steentje bijdragen. Zo hebben we een heuse 'bewegingscommissie' die bij diverse songs passende bewegingen bedenkt, zodat het voor het publiek leuk is om naar ons te luisteren èn kijken.

Iedere dinsdagavond repeteren we van 20:00 - 22:00 uur in de Zoetermeerse Ichthuskerk.

De eerste dinsdag van de maand is het "kijkavond". Je bent van harte welkom om gezellig te komen kijken en -als je wilt- na de pauze lekker met ons mee te zingen!

Korenfestival Den Haag is een nieuwe optreedlocatie voor ons. We kijken er naar uit om er samen met de andere deelnemende koren een feestje van te maken.

Onder leiding van:  Dorine Maalcke en Arjan van Antwerpen
Website: Just for Fun

Popkoor Rebound

Genre: Divers

Omschrijving:

Popkoor Rebound is een groep van ongeveer 60 mensen uit Leidschendam – Voorburg en wijde omgeving, die met elkaar de passie voor zingen delen. Onder de enthousiaste en bekwame leiding van onze dirigent Bart de Jong is Rebound vanaf de oprichting in 2012 uitgegroeid tot een koor dat een mooie klankkleur heeft en goede optredens neer kan zetten. We zingen uit het hoofd, met 6 stemgroepen en bij een aantal nummers zit een bescheiden choreografie.

Het mag natuurlijk gezellig zijn op de oefenavonden, maar als we optreden moeten de mensen die langs komen geboeid raken om te blijven kijken en luisteren. Dat is het doel waarvoor wij elke donderdagavond van 20.00 tot 22.00 uur in het Tolhuis in Leidschendam repeteren. Het repertoire bestaat uit nieuwe en oude gouden hits, gevoelige ballads, swingende rock en gezellige kerstnummers.

Wetenschappelijk is aangetoond dat zingen gezond is, maar vooral ook dat samen zingen de saamhorigheid bevordert. Dat is bij popkoor Rebound zeker het geval. Lief en leed wordt met elkaar gedeeld. Dat is belangrijk en voelt als een warm bad. Kortom, samen met het streven naar kwaliteit maakt dat dat er gesproken kan worden van een gezellig en goed klinkend koor, waarnaar het prettig kijken en luisteren is.

Onder leiding van: Bart de Jong

Website:  Popkoor Rebound

Popkoor 4 You

Genre: Een repertoire dat begint bij de jaren 60 tot songs uit de hedendaagse popmuziek

Omschrijving:
Rotterdams Popkoor 4-YOU is een vijfstemmig gemengd koor, met een repertoire dat begint bij de jaren 60 tot songs uit de hedendaagse popmuziek. Bij een optreden gaat het niet alleen om zingen, wij willen het publiek bereiken, enthousiasmeren, mee laten zingen en dansen en vooral ‘raken’. Een verhaal vertellen dat soms vrolijk en vertederend is, maar ook verdrietig en emotioneel. Kortom, wat we allen meemaken in het dagelijks leven.

De kleding van de koorleden vormt een samenhangend en smaakvol geheel, terwijl toch iedereen iets anders aan heeft. Ook de bewegingen komen natuurlijk over en de afwisseling in het programma maken het leuk om naar dit koor te kijken. Het belangrijkste is echter de Rotterdamse trots en zelfverzekerdheid die het koor uitstraalt. De uitspraak is misschien soms net te Rotterdams, maar heeft ook z’n charme. Rotterdams Popkoor 4-YOU is een echte sfeermaker op ieder festival.

Popkoor 4-YOU wordt gedirigeerd door Fred de Vries. Fred is afgestudeerd aan het Hilversums Conservatorium op Schoolmuziek en Koordirectie. De huidige arrangementen en orkestbanden worden geheel door Fred verzorgd.

Rotterdams Popkoor 4-YOU repeteert iedere woensdagavond van 20:00 tot 22:30 uur in Wijkcentrum ''De Romeynshof'' Stresemannplaats 8 te Rotterdam (Ommoord).

Onder leiding van: Fred de Vries

Website: Popkoor 4-YOU

Let it go koor

Genre:  Nederlandstalige pop tot Engelstalig blues/jazz.

Omschrijving:

Let it go is een enthousiast vrouwenkoor en wil een toegankelijke plek bieden voor mensen die met elkaar willen zingen. Een fysieke beperking vormt geen enkele belemmering om aan te sluiten. In samenspraak met de deelnemer kijken we wat nodig is om prettig te kunnen zingen; wij gaan uit van je mogelijkheden.

Let it go biedt de mogelijkheid voor nieuwe vriendschappen, samen, gezelligheid, ongedwongen en goed zingen met elkaar. Het koor zingt een breed genre van Nederlandstalige pop tot Engelstalig blues/jazz. en staat onder leiding van de Delftse dirigent Felice van der Sande.

Onder leiding van:  Felice van der Sande
Website: Let it go

Rockkoor Xing Rocks

Genre: Stevige rock

Omschrijving:

Xing Rocks is en rockkoor uit Dordrecht en laat zien dat een koor stevige rockmuziek kan laten horen. Het repertoire varieert van oude bekenden van Elbow, Queen, Pink Floyd en Guns N’ Roses tot recentere nummers van Pearl Jam, Linkin Park, Fall Out Boy en Within Temptation. Rock to the core is het motto! “Zowel met de keuze van de nummers, als met de arrangementen, hebben we niet voor de makkelijke weg gekozen”, aldus Jan Plomp, de coach van Xing Rocks. “Maar we zijn dan ook een koor met ambitie. We willen echt iets goeds neerzetten, onderscheidend zijn en dat met veel passie!”

Onder leiding van:Jan Plomp

Website:  Xing.Rocks